Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Onze Missie

“Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen unieke Well Being Formule verborgen in zichzelf. 
Wij zijn een plek voor transformatie van mens-zijn, waar jouw ontwikkeling en heel-wording op alle niveaus wordt gefaciliteerd door de interactie met anderen en de toewijding van onze professionals.”

Onze Visie

Het Well Being Centre richt zich op de heelheid van de mens. Op het vergroten van het lichaamsbewustzijn, het emotionele bewustzijn en het vergroten van zelfinzicht. 

Samenwerking met de reguliere gezondheidszorg en wederzijdse versterking is ons uitgangspunt. Wij gaan uit van een Holistisch mensbeeld. Welbevinden en Welzijn gaan hierin vaak hand in hand.

Wie zijn wij

Wij zijn gelijkgestemden met een mooi initiatief die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijk doel, het realiseren van dit Well Being Centrum.

Ons team bestaat uit meerdere personen en een aantal vaste vrijwilligers. Samen met de bij ons aangesloten therapeuten, behandelaars en workshopgevers geven wij het Centrum vorm.

Wie zijn wij

Wij zijn gelijkgestemden met een mooi initiatief die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijk doel, het realiseren van dit Well Being Centrum.

Ons team bestaat inmiddels uit 5 personen en een aantal vaste vrijwilligers. Samen met de bij ons aangesloten therapeuten, behandelaars en workshopgevers geven wij het Centrum vorm.

Annette de Jong

Annette is mede eigenaar en manager van Ohana.  Ze woont in een gedeelte van het Centrum samen met drie van onze teamleden, in een kleine Community.

Daarnaast geeft ze Well-being sessies als energetisch therapeut en Life coach. 

Annette heeft een loopbaan als verpleegkundige en verpleegkundig manager aangevuld met verdieping in Psychologie, natuurgeneeskunde, energetische healing en life coaching. Ze gebruikt haar intuïtie, zakelijk inzicht en organisatie talent om Ohana een gezonde organisatie te kunnen laten zijn.

Annette is in haar leven actief op onderzoek uitgegaan naar de diepere redenen van het bestaan, en naar de sleutel van welzijn . Ze hangt niet een bepaalde leer, cult of overtuiging aan, maar is open minded en open voelend.
Ze vindt het recht op gevarieerde gezondheidsbegeleiding en keuzevrijheid voor een ieder een basisrecht en welzijn van iedereen essentieel. Annette heeft een volwassen, nog studerende dochter Eva die een mooie bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van Ohana.

Annette de Jong

Annette de Jong is initiatiefneemster en mede eigenaar. Energetisch therapeut, Life coach en workshopgever.

Annette is helder waarnemend en een heeft een loopbaan als verpleegkundige en verpleegkundig manager afgewisseld met verdieping in Psychologie, natuurgeneeskunde, energetische healing en life coaching. Ze gebruikt haar intuïtie, zakelijk inzicht en organisatie talent om Ohana een gezonde organisatie te kunnen laten zijn.

Annette is in haar leven actief op onderzoek uitgegaan naar de diepere redenen van het bestaan, en naar de sleutel van Well Being. Ze hangt niet een bepaalde leer, cult of overtuiging aan, maar is open minded en open voelend.
Ze vindt het recht op gevarieerde gezondheidsbegeleiding en keuzevrijheid voor een ieder een basisrecht. Voor haar is the Well Being of All essentieel. Annette heeft een volwassen, nog studerende dochter Eva die een mooie bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van Ohana.

Merijn Oudheusden

Merijn is mede eigenaar van Ohana. Psycholoog, energetisch therapeut, danstherapeut en workshopgever.

Hij is opgeleid als psycholoog aan de universiteit van Utrecht. Hij heeft twintig jaar lang gewerkt op het kruisvlak van Body, Mind & Soul integratie. In zijn werk als dans facilitator heeft hij het holistische aspect van het Menszijn kunnen onderzoeken. Hij heeft in de realiteit kunnen aanschouwen welke positieve effecten de beoefening van Dans heeft op het algehele Welzijn van deelnemers aan zijn groepen. Als directeur van de Biodanza Opleiding tot docent in Utrecht is hij veelal procesbegeleider geweest van mensen op weg naar zichzelf. Procesbegeleider van deelnemers op een nieuw pad van zelfontwikkeling, van het loslaten van oude ideeën en patronen en het hervinden van innerlijke kracht en een nieuwe lifestyle.

Merijn is vader van twee kinderen die hij met zijn ex-partner in gezamenlijkheid opvoedt. Hiernaast is hij organisator van Ecstatic Dance Zutphen en Biodanza facilitator.

Aline Ham

Aline is ze energetisch therapeut, mindfulness coach, balans therapeut en psychosomatisch Ergotherapeut.

Aline heeft sinds 1995 in revalidatiecentra gewerkt als psychosomatisch en lichaamsbewust ergotherapeut. Daarnaast is ze ruim 5 jaar geleden, als energetisch therapeut, haar eigen goedlopende praktijk gestart in Den Haag onder de naam Hartlicht. Ze heeft zich gaande weg gespecialiseerd in:  post- Covid behandeling, chronische pijn, whiplash, oncologie, onverklaarbare klachten, burn-out en hoog-gevoeligheid.

Vanuit haar drive mensen de best mogelijk kwaliteit van leven te laten ervaren, is ze gaan zoeken naar diverse therapeutische mogelijkheden. Op die manier kwam ze terecht in de complementaire en energetische geneeskunde., heeft hier verschillende aanvullende opleidingen in gevolgd. Haar therapievorm richt zich op het vergroten van het lichaamsbewustzijn, het emotionele bewustzijn en zelfinzicht zodat je meer in balans je leven weer aan kunt. 

Ze heeft zich bij Ohana aangesloten omdat het haar wens is op een plek te werken met meerdere disciplines vanuit een holistische visie! Waarbij de algemene, complementaire en energetische technieken interdisciplinair gebruikt kunnen worden rondom de cliënt. Het empoweren van de cliënt in het ontdekken van het eigen zelfhelend vermogen staat voorop als basis om te komen tot een betere kwaliteit van leven.

Kortgezegd toewerken naar een staat van Well Being.

Aline is getrouwd met Stefan en heeft twee jongvolwassen kinderen Martijn en Anne-Roos die allebei studeren. Ze is eigenaar van Hartlicht en Docent bij het IPT (psychosomatische therapie opleiding).

Jan Morks

Sinds april 2022 ben ik verbonden aan Ohana en werk ik daar als massage therapeut en vast teamlid.

Ik ben intuïtief Holistisch en Shiatsu masseur. Ik heb inmiddels 18 jaar ervaring als professioneel masseur. Graag kijk ik samen met jou wat een passende massage vorm is. 

Tijdens een massage hoef  je even helemaal niets, behalve ontspanning, aandacht, stilte of een gesprek. Voel hoe je adem haar natuurlijke ritme terug vindt en spanningen verdwijnen.

Holistische massage is een intuïtieve massage waar in afstemming precies dat aangeraakt mag worden wat aandacht behoeft.  Massage wordt gezien als preventieve gezondheidszorg. Het hectische dagelijkse leven is een bron van stress waar lichaam en geest hun tol voor betalen.
Massage bevordert vitaliteit en verlicht vermoeidheid. Het stimuleert de natuurlijke, zelf helende kracht van het lichaam.
Daarnaast geeft een massage de warmte van een zorgzame aanraking

Shiatsu massage is de meest laagdrempelige manier van masseren. Het wordt uitgevoerd zonder olie en over de kleding heen. Shiatsu omvat meer dan massage en is eigenlijk een levensstijl.
Oefeningen en adviezen over voeding en levensstijl kunnen deel uitmaken van de behandeling.
Tijdens de behandeling ligt u op een comfortabele Japanse mat.
De helende werking gaat uit van de masseur die zijn gewicht verplaatst op het ademhalingsritme van de cliënt.
Bij een verstoorde balans zijn er punten op het lichaam verzwakt of gespannen. Shiatsu wordt letterlijk vertaald als “vinger druk”. Het is te vergelijken met acupunctuur maar er wordt niet met naalden gewerkt.
Lichaam en geest worden als een geheel benaderd. Er wordt gewerkt op de energiepunten en energiebanen.
Deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. Meridianen zijn de banen waardoor energie zich door ons lichaam verplaatst.
Door tijdens de behandeling druk uit te oefenen op de meridianen worden energie blokkades opgeheven.

Beide massage vormen zijn er om rugpijn, gewrichtspijn en nekpijn te verhelpen of verlichten en verbetering gevend aan meerdere chronische aandoeningen.
Onderlinge lichamelijke systemen worden in balans gebracht.

Holistische massage 75 euro per uur incl. btw

Shiatsu massage 75 euro per uur incl. btw

Voor een afspraak of meer informatie bel: +31642744368

Marcel Hendriks

Vanaf juni 2022 geef ik sessies als therapeut bij Ohana.

De weg van buiten naar binnen. Mijn  visie op therapie is de weerspiegeling van mijn visie door mijn eigen levenslessen zowel als therapeut en als mens. In eerste instantie heb ik dit vak gekozen omdat het me geweldig leek om mensen beter te maken. Allerlei technieken had ik aangeleerd. Door in mijn eigen leven een paar keer letterlijk en figuurlijk onderuit te gaan leerde ik de andere weg kennen. De weg van binnenuit.  Het is de weg van buiten naar binnen, waarbij we door de verschillende lagen/dimensies heen opnieuw verbinding maken en voelen met ons hart en gevoelens van liefde, mededogen, moed, verontwaardiging, vreugde, vergeving, spijt, enz. Zodra er contact gemaakt kan worden met die diepere laag van het hart, vindt transformatie plaats op weg naar heel wording. Andere woorden die je kunt geven aan de diepere hart laag zijn: kern, natuur, God, Boeddhanatuur, Ziel, wezen.

Iedereen heeft er wel eens mee te maken het gevoel van tekortschieten, niet aan eisen van de wereld om ons heen te kunnen voldoen, problemen met partner, werk of verwarring doordat we het gevoel hebben dat totale plaatje niet meer te kunnen zien. Kortom, erg herkenbaar voor de gemiddelde westerse mens. Geluk zit echter niet in afwezigheid van gezondheid of problemen maar eerder uit verbinding voelen met ..

Het contact met ons eigen innerlijk, met de gevoelens en de emoties, met onze werkelijke wezenlijke behoeftes, gaat vaak verloren in het drukke bestaan. Wij proberen vaak iets te bereiken of om iemand te worden. De aandacht is verplaatst naar de buitenkant. Vanuit deze buitenkant zijn we bezig met onze problemen en met onze projecten, in het nu en in de toekomst.
Met andere woorden: wij zijn uit verbinding met wie we in werkelijkheid zijn. Hierdoor ontstaat vaak een gevoel van alleen en onvervuld zijn, we voelen ons niet meer heel.

Er is moed, bereidheid, doorzettingsvermogen, en trouw aan jezelf nodig om deze ontwikkelingsweg te gaan. Je staat er niet alleen voor: bij deze weg naar binnen ontvang je steun. Steun van het zelfhelend vermogen, van de kracht van het hart. En steun van de therapeut die zonder oordeel, waarnemend vanuit het hart, aanwezig is. Je zelfhelend vermogen is ook actief bij psychologische processen. Er is bij ieder mens een innerlijke drijfkracht die terug wil keren naar de meest oorspronkelijke situatie. Door in therapie via problemen te gaan voelen naar wat er is, reageert het zelfhelend vermogen meteen. Het hart helpt het helingsproces van binnenuit op gang te brengen. Het hart wil gevoeld en gezien worden in wat er werkelijk is, om via het voelen en het ervaren o.a. pijn en verdriet te kunnen loslaten. Het loslaten maakt een directe, oorspronkelijke verbinding met het hart mogelijk. Dit wordt ervaren als rust, gezondheid, vrede en liefde.

Therapievormen

In eerste instantie houd ik me tijdens de sessie niet bezig met het oplossen van het probleem. We gaan ook niet sleutelen aan gedrag. Via de verbinding “Ik Ben” opent zich een veld van liefde. Dit veld ondersteunt je zelfhelend vermogen en wil altijd naar een hogere orde en harmonie helpen transformeren. Dit kan door beelden, door inzichten, of door emoties die loslaten. Energie cystes van oude trauma’s loslaten. Mijn aanwezig zijn heb ik de afgelopen 30 jaar mogen trainen en ik durf daar op te vertrouwen. Dit verankerd aanwezig blijven is mijn passie en uitdaging in mijn leven als mens en therapeut. In deze atmosfeer wordt geheeld en ontstaat er een ruimere jas voor een nieuwere jij. Meer ruimte voor de liefde die wij zijn.

Mijn werk is lichaams- en ervaringsgericht. Ik werk vanuit aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en met mededogen, respect en liefde voor degene met wie Ik Ben. Daardoor ontstaat een klimaat waarin therapie niet alleen een technische aangelegenheid is, maar een meer omvattende, diepe, vervullende ervaring.
Op deze manier werkend is het mogelijk de weg naar binnen af te leggen en vervolgens wezenlijk veranderd naar buiten te gaan, de wereld weer in.

Craniosacraal Therapie                   – 1 uur- 100,- incl. BTW
Visceral Therapie                              – 1 uur- 100.- incl. BTW
Craniosacraal Counselling              – 1 uur- 100,- incl. BTW

Voor een afspraak bel : +31655100696

Voor meer informatie check mijn website www.releaseandunwinding.nl 

Lilian Hendriks

Vanaf juni 2022 geef ik als therapeut massages en sessies bij Ohana.

Als jong kind was ik geïnteresseerd in existentiële levensvragen en filosofie. Hoe bewust te-zijn, was mijn grote levensvraag. De rode draad door mijn leven is kennis van bewustzijn en het fysieke lichaam. Ik heb naast mijn reguliere scholing (Hoger beroeps onderwijs verpleegkunde en fysiotherapie en transpersoonlijke psychologie) altijd scholing gevolgd in de oosterse tradities. Tijdens mijn leven heb ik bewustzijnsverruimende ervaringen gehad die direct voorveranderingen zorgden in het fysieke lichaam. Er vond een integratie plaats. Eenheidsbewustzijn is steeds  meer mijn zijnswijze. In deze tijd van integratie kunnen mensen soms periodes doormaken waar fysieke klachten en gevoel van af gescheidenheid en angst duidelijk voelbaar zijn. Ik wil graag bijdragen aan een bewustwording van jezelf. Ik heb het vermogen liefdevol aandachtig aanwezig te zijn. Ik kan afstemmen, spiegelen,  luisteren op  jou op in de ontmoeting. In ons lichaam komt die nieuwe zijnswijze tot leven. Een steeds veranderende zijnswijze, die jou als mens steeds meer in staat stelt om in je  kracht en liefde en in bezit van je vrije wil, jouw echte potentieel als mens te kunnen aanboren.

Therapievormen

Zijnsgerichte therapie, coaching en lichaamswerk.
Tijdens de behandelingssessie neem je de tijd om dieper te kijken en te voelen.
Hoe het met je gaat, wat je nodig hebt hoe je vrede en vervulling kunt vinden in jezelf. Je relatie, sexualiteit, ouderschap, werk en spiritualiteit. Je onderzoekt als een neutraal voelende waarnemer je ontdekt waar je jezelf beperkt.

Door dit proces ontstaat er meer wezelijke ruimte om aanwezig te zijn. Daar waar jij als licht en liefde voelbaar bent. Hoe het met je gaat, wat je nodig hebt, hoe je vrede en vervulling kunt vinden in jezelf, relatie, werk en het leven dat je leidt.

Laag voor laag onderzoek je je gevoelens, je lichaamservaring en gedachtenpatronen.
Hierbij leer je om te gaan met mogelijke emoties, lastige situaties of een druk kritisch hoofd. Verscholen onder deze lagen ligt je essentie. Daar waar licht, liefde en stilte voelbaar worden. Daar waar je heel bent,  een met al wat is.

Transpersoonlijk Counselen 100,–p uur incl. btw

Craniosacraal therapie 100,–p uur incl. btw

Massage & Essential Healing 75,–  p uur incl. btw

Voor een afspraak bel: +31653584680

Wil je meer informatie check mijn website www.releaseandunwinding.nl

nl_NLDutch