Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Onze Missie

“Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen unieke Well Being Formule verborgen in zichzelf. 
Wij zijn een plek voor transformatie van mens-zijn, waar jouw ontwikkeling en heel-wording op alle niveaus wordt gefaciliteerd door de interactie met anderen en de toewijding van onze professionals.”

Onze Visie

Het Well Being Centre richt zich op de heelheid van de mens. Op het vergroten van het lichaamsbewustzijn, het emotionele bewustzijn en het vergroten van zelfinzicht. 

Samenwerking met de reguliere gezondheidszorg en wederzijdse versterking is ons uitgangspunt. Wij gaan uit van een Holistisch mensbeeld. Welbevinden en Welzijn gaan hierin vaak hand in hand.

Wie zijn wij

Wij zijn gelijkgestemden met een mooi initiatief die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijk doel, het realiseren van dit Well Being Centrum.

Ons team bestaat uit meerdere personen en een aantal vaste vrijwilligers. Samen met de bij ons aangesloten therapeuten, behandelaars en workshopgevers geven wij het Centrum vorm.

Wie zijn wij

Wij zijn gelijkgestemden met een mooi initiatief die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijk doel, het realiseren van dit Well Being Centrum.

Ons team bestaat inmiddels uit 5 personen en een aantal vaste vrijwilligers. Samen met de bij ons aangesloten therapeuten, behandelaars en workshopgevers geven wij het Centrum vorm.

Annette de Jong

Welkom op onze website!

Als eigenaar en mede oprichtster van Ohana ben vanaf eind jaren ’80 actief op onderzoek gegaan naar de diepere redenen van het bestaan, naar de sleutel van welzijn . Ik hang niet een bepaalde leer, cult of overtuiging aan. Ik volg de flow van het leven, vol magie en verrassingen en kleine en grote wonderen.

Ik vind het recht op gevarieerde gezondheidsbegeleiding ( dus niet enkel allopathische,  maar aangevuld met anders soortige geneeswijzen)  en keuzevrijheid hierin voor iedereen een basisrecht!  Een van de redenen voor mij om een Holistisch gezondheidscentrum te willen realiseren.

Ik verzorg het dagelijks management, daarnaast geef ik als energetisch therapeut heling sessies en life-coaching gesprekken. Ik woon in een gedeelte van het Centrum, in een kleine Community, samen met andere Ohana teamleden.

Op natuurlijke wijze, in een aanvullende levens route, heb ik mijn werkende, studerende en spirituele pad bewandeld richting Ohana. 

Annette de Jong

Annette de Jong is initiatiefneemster en mede eigenaar. Energetisch therapeut, Life coach en workshopgever.

Annette is helder waarnemend en een heeft een loopbaan als verpleegkundige en verpleegkundig manager afgewisseld met verdieping in Psychologie, natuurgeneeskunde, energetische healing en life coaching. Ze gebruikt haar intuïtie, zakelijk inzicht en organisatie talent om Ohana een gezonde organisatie te kunnen laten zijn.

Annette is in haar leven actief op onderzoek uitgegaan naar de diepere redenen van het bestaan, en naar de sleutel van Well Being. Ze hangt niet een bepaalde leer, cult of overtuiging aan, maar is open minded en open voelend.
Ze vindt het recht op gevarieerde gezondheidsbegeleiding en keuzevrijheid voor een ieder een basisrecht. Voor haar is the Well Being of All essentieel. Annette heeft een volwassen, nog studerende dochter Eva die een mooie bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van Ohana.

Welkom op onze site, ik ben Annette de Jong en een van de redenen waarom Ohana in deze vorm bestaat is dat ik vindt dat het recht op gevarieerde gezondheidsbegeleiding ( dus niet enkel allopathische,  maar aangevuld met anders soortige geneeswijzen)  en keuzevrijheid hierin voor iedereen een basisrecht!  Een van de redenen voor mij om een Holistisch gezondheidscentrum te willen realiseren, als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Vanaf eind jaren ’80 ben in actief op onderzoek gegaan naar de diepere redenen van het bestaan, naar de sleutel van welzijn . Ik hang niet een bepaalde leer, cult of overtuiging aan. Ik volg de flow van het leven, vol magie en verrassingen en kleine en grote wonderen.

Als eigenaar van Ohana verzorg ik het dagelijks management, daarnaast geef ik als energetisch therapeut heling sessies en life-coaching gesprekken. Ik woon in een gedeelte van het Centrum, in een kleine Community, samen met andere Ohana teamleden.

Op natuurlijke wijze, in een aanvullende levens route, heb ik mijn werkende, studerende en spirituele pad bewandeld richting Ohana. 

Een pad van  verpleegkundige, manager binnen de gezondheidszorg, account manager bij Unicef Nederland aangevuld met diverse opleidingen in Psychologie, natuurgeneeskunde en energetische heling.

 

 

Alice de Jong

Osteopaat (i.o) Cranio sacraal en fysiotherapeut & community member van Ohana

Het lichaam is zo ontworpen dat het zichzelf in balans kan houden, zichzelf kan reguleren. Waardoor alle processen in het lichaam, om het optimaal vitaal te houden, perfect functioneren.

Als het lichaam fysiek, emotioneel of door omgevingsfactoren uit balans is en niet meer kan compenseren, uit zich dit vroeg of laat in klachten.

Als therapeut of (para)medici is het van belang om verder te kijken dan waar de klachten tot uiting komen. Als in een therapie niet alleen lokaal maar ook globaal naar de mens wordt gekeken. Een holistische benadering met lichaam en geest connectie.

De therapeut

Mijn manier van behandelen is ontstaan in de loop van de jaren en is gebaseerd op de verschillende cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. Sinds 2010 ben ik fysiotherapie, sinds 2018 cranio sacraal therapeut en vanaf 2017 ben ik in opleiding tot osteopaat bij het Sutherland college te Amsterdam. 

De  behandelingen met de methodes en technieken zijn altijd toegespitst op wat het beste past bij jou, je klachten en herstelfase op dit moment.  Zo is elke behandeling weer net anders en persoonlijk.

Diepere inzicht in de klacht en wat jouw lichaam je wil vertellen is zeer waardevol voor het herstel. Klachten zijn symptomen en staan nooit los van de rest van het lichaam en de geest.

Therapievorm

De combinatie van reguliere fysiotherapie, cranio sacraal therapie en osteopathie (i.o) geeft mij de kans om het lichaam vanuit zijn totaliteit te onderzoeken en behandelen. 

De behandeling is meestal een mix van alle technieken maar er kan ook specifiek gekozen worden voor bijvoorbeeld cranio sacraal therapie of osteopathie.

Tijdens het eerste consult wordt altijd een vraaggesprek en onderzoek gedaan zodat de juiste ingang en therapievorm wordt gekozen. 

Tarieven en vergoeding

Algemene eerste consult                                  90 euro
Osteopathische technieken                              90 euro
(Cranio fysio combi behandeling)
Cranio sacraal therapie                                       92 euro
Cranio sacraal therapie                                       90 euro

Beide therapieën worden (grotendeels) vergoed door de verzekeraar. Dit kan vanuit fysiotherapie en/of alternatieve geneeswijzen. Kijk voor meer informatie hierover op www.alicedejong.com. Wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met Alice via info@alicedejong.com of via 06-20277515.
Alice de Jong
Alex Kiss

Alex Kiss | De Luisterij

Mijn naam is Alex Kiss en de Luisterij is mijn praktijk voor psychotherapeutische begeleiding. Ik help mensen die voor het eerst om hulp vragen, maar ook mensen die al veel langer met hun helingsproces bezig zijn. Daarbij maak ik gebruik van Compassionate Inquiry (CI), een psychotherapeutische aanpak ontwikkeld door Gabor Maté, onder wiens toezicht ik ben opgeleid.

Datgene waar je het allerliefst vanaf wil, dat waar je het zwaarst onder gebukt gaat, blijft vaak juist hardnekkiger bij je wanneer je het wegmoffelt, ontwijkt, ontkent of veroordeelt. Het verhardt of verankert zich wanneer het niet de aandacht krijgt waar heling van afhangt. CI kenmerkt zich als een zachte, maar tegelijkertijd zeer directe aanpak, waarbij zorgvuldig aandacht wordt besteed aan zaken die je vaak al jarenlang meedraagt, of je je daar nu bewust van bent of niet.

Wat ik doe omschrijf ik ook wel eens als ‘therapiepreventie’. De bedoeling is weliswaar dat mijn begeleiding een therapeutisch effect heeft. Tegelijkertijd is mijn werk gebaseerd op mijn rotsvaste vertrouwen in ieders eigen zelfhelend vermogen. De Luisterij is er om dat vermogen de ruimte te geven om weer op stoom te komen. Soms lukt dat niet, en dan verwijs ik door naar specialistische of aanvullende zorg. Maar in de meeste gevallen is mijn tijdelijke betrokkenheid voldoende om iets in je los te maken waar je mee verder kunt.

Uitgangspunt van mijn begeleiding is dat er ook nu iets in je leeft, dat je van nature op heelheid oriënteert. Iets dat stellig weerstand biedt tegen het idee dat je gedoemd bent om als iets onafs of gebrokens je dagen te slijten. Als je tijdelijk wat hulp kunt gebruiken om die heelheid aan te spreken, laat dan vooral iets van je horen. www.deluisterij.nl, 06-234 83 173, alex@deluisterij.nl

Meriye Amara

Reader van de persoonlijke Blauwdrukken, Kronieken en Zaden Mulitidimensionale gids om je te bekrachtigen in de belichaming van jouw Goddelijke essentie
Readingen on line of bij Ohana
Luminous Rose Mail naar: info@divine-earth.one of bel,  Tel: 06-46331889 www.Divine-earth.one
  Reading 90 minuten 111 euro ( Informeer naar mogelijkheden wanneer je minder te besteden hebt)

Marcel Hendriks

De weg van buiten naar binnen. Mijn  visie op therapie is de weerspiegeling van mijn visie door mijn eigen levenslessen zowel als therapeut en als mens. In eerste instantie heb ik dit vak gekozen omdat het me geweldig leek om mensen beter te maken. Allerlei technieken had ik aangeleerd. Door in mijn eigen leven een paar keer letterlijk en figuurlijk onderuit te gaan leerde ik de andere weg kennen. De weg van binnenuit.  Het is de weg van buiten naar binnen, waarbij we door de verschillende lagen/dimensies heen opnieuw verbinding maken en voelen met ons hart en gevoelens van liefde, mededogen, moed, verontwaardiging, vreugde, vergeving, spijt, enz. Zodra er contact gemaakt kan worden met die diepere laag van het hart, vindt transformatie plaats op weg naar heel wording. Andere woorden die je kunt geven aan de diepere hart laag zijn: kern, natuur, God, Boeddhanatuur, Ziel, wezen. Iedereen heeft er wel eens mee te maken het gevoel van tekortschieten, niet aan eisen van de wereld om ons heen te kunnen voldoen, problemen met partner, werk of verwarring doordat we het gevoel hebben dat totale plaatje niet meer te kunnen zien. Kortom, erg herkenbaar voor de gemiddelde westerse mens. Geluk zit echter niet in afwezigheid van gezondheid of problemen maar eerder uit verbinding voelen met .. Het contact met ons eigen innerlijk, met de gevoelens en de emoties, met onze werkelijke wezenlijke behoeftes, gaat vaak verloren in het drukke bestaan. Wij proberen vaak iets te bereiken of om iemand te worden. De aandacht is verplaatst naar de buitenkant. Vanuit deze buitenkant zijn we bezig met onze problemen en met onze projecten, in het nu en in de toekomst. Met andere woorden: wij zijn uit verbinding met wie we in werkelijkheid zijn. Hierdoor ontstaat vaak een gevoel van alleen en onvervuld zijn, we voelen ons niet meer heel. Er is moed, bereidheid, doorzettingsvermogen, en trouw aan jezelf nodig om deze ontwikkelingsweg te gaan. Je staat er niet alleen voor: bij deze weg naar binnen ontvang je steun. Steun van het zelfhelend vermogen, van de kracht van het hart. En steun van de therapeut die zonder oordeel, waarnemend vanuit het hart, aanwezig is. Je zelfhelend vermogen is ook actief bij psychologische processen. Er is bij ieder mens een innerlijke drijfkracht die terug wil keren naar de meest oorspronkelijke situatie. Door in therapie via problemen te gaan voelen naar wat er is, reageert het zelfhelend vermogen meteen. Het hart helpt het helingsproces van binnenuit op gang te brengen. Het hart wil gevoeld en gezien worden in wat er werkelijk is, om via het voelen en het ervaren o.a. pijn en verdriet te kunnen loslaten. Het loslaten maakt een directe, oorspronkelijke verbinding met het hart mogelijk. Dit wordt ervaren als rust, gezondheid, vrede en liefde. Therapievormen In eerste instantie houd ik me tijdens de sessie niet bezig met het oplossen van het probleem. We gaan ook niet sleutelen aan gedrag. Via de verbinding “Ik Ben” opent zich een veld van liefde. Dit veld ondersteunt je zelfhelend vermogen en wil altijd naar een hogere orde en harmonie helpen transformeren. Dit kan door beelden, door inzichten, of door emoties die loslaten. Energie cystes van oude trauma’s loslaten. Mijn aanwezig zijn heb ik de afgelopen 30 jaar mogen trainen en ik durf daar op te vertrouwen. Dit verankerd aanwezig blijven is mijn passie en uitdaging in mijn leven als mens en therapeut. In deze atmosfeer wordt geheeld en ontstaat er een ruimere jas voor een nieuwere jij. Meer ruimte voor de liefde die wij zijn. Mijn werk is lichaams- en ervaringsgericht. Ik werk vanuit aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en met mededogen, respect en liefde voor degene met wie Ik Ben. Daardoor ontstaat een klimaat waarin therapie niet alleen een technische aangelegenheid is, maar een meer omvattende, diepe, vervullende ervaring. Op deze manier werkend is het mogelijk de weg naar binnen af te leggen en vervolgens wezenlijk veranderd naar buiten te gaan, de wereld weer in. Craniosacraal Therapie                   1 uur 100,- incl. BTW Visceral Therapie                              1 uur 100.- incl. BTW Craniosacraal Counselling             1 uur 100,- incl. BTW Voor een afspraak bel : +31655100696 Voor meer informatie check mijn website www.releaseandunwinding.nl 

Lilian Hendriks

Als jong kind was ik geïnteresseerd in existentiële levensvragen en filosofie. Hoe bewust te-zijn, was mijn grote levensvraag. De rode draad door mijn leven is kennis van bewustzijn en het fysieke lichaam. Ik heb naast mijn reguliere scholing (Hoger beroeps onderwijs verpleegkunde en fysiotherapie en transpersoonlijke psychologie) altijd scholing gevolgd in de oosterse tradities. Tijdens mijn leven heb ik bewustzijnsverruimende ervaringen gehad die direct voorveranderingen zorgden in het fysieke lichaam. Er vond een integratie plaats. Eenheidsbewustzijn is steeds  meer mijn zijnswijze. In deze tijd van integratie kunnen mensen soms periodes doormaken waar fysieke klachten en gevoel van af gescheidenheid en angst duidelijk voelbaar zijn. Ik wil graag bijdragen aan een bewustwording van jezelf. Ik heb het vermogen liefdevol aandachtig aanwezig te zijn. Ik kan afstemmen, spiegelen,  luisteren op  jou op in de ontmoeting. In ons lichaam komt die nieuwe zijnswijze tot leven. Een steeds veranderende zijnswijze, die jou als mens steeds meer in staat stelt om in je  kracht en liefde en in bezit van je vrije wil, jouw echte potentieel als mens te kunnen aanboren. Therapievormen Zijnsgerichte therapie, coaching en lichaamswerk. Tijdens de behandelingssessie neem je de tijd om dieper te kijken en te voelen. Hoe het met je gaat, wat je nodig hebt hoe je vrede en vervulling kunt vinden in jezelf. Je relatie, sexualiteit, ouderschap, werk en spiritualiteit. Je onderzoekt als een neutraal voelende waarnemer je ontdekt waar je jezelf beperkt. Door dit proces ontstaat er meer wezelijke ruimte om aanwezig te zijn. Daar waar jij als licht en liefde voelbaar bent. Hoe het met je gaat, wat je nodig hebt, hoe je vrede en vervulling kunt vinden in jezelf, relatie, werk en het leven dat je leidt. Laag voor laag onderzoek je je gevoelens, je lichaamservaring en gedachtenpatronen. Hierbij leer je om te gaan met mogelijke emoties, lastige situaties of een druk kritisch hoofd. Verscholen onder deze lagen ligt je essentie. Daar waar licht, liefde en stilte voelbaar worden. Daar waar je heel bent,  een met al wat is. Transpersoonlijk Counselen 100 euro per uur incl. btw Craniosacraal therapie 100 euro per uur incl. btw Massage & Essential Healing 75 euro per uur incl. btw Voor een afspraak bel: +31653584680 Wil je meer informatie check mijn website www.releaseandunwinding.nl

Amrita van Veldhoven

Amrita heeft jarenlang een rebalancing praktijk in Amsterdam en daarna in Zutphen gehad. Van 2019 tot en met het voorjaar van 2022 woonde ze in de spirituele community op Erraid (getijde eiland in Schotland) gewoond. Momenteel leeft ze in Lochem en geeft rebalancing sessies bij Ohana. Haar leven liep op persoonlijk vlak niet zoals ze zich wenste. Zoekend naar een manier om met verdriet van gemis om te gaan en daarnaast dankbaarheid te voelen voor wat er wel was, kwam ze in aanraking met meditatie. Eerder dacht ze dat er iets toegevoegd moest worden om vooruit te komen. Ze heeft ervaren dat het veel meer om letterlijk ontwikkelen gaat: kijken wat er allemaal is en daarmee ‘kunnen zijn’. Amrita is vaak naar India gereisd. Daar in een Osho ashram kreeg ze haar naam. Amrita komt van Amrit, de godendrank die onsterfelijk maakt. Ze heeft regelmatig in India een drie weeks meditatieprogramma begeleid. Bij Rebalancing komt voor haar veel samen. Het voelt als thuis komen. Dat is dan ook de uitnodiging van een rebalancing sessie. Thuis komen in jezelf. Door Rebalancing leer je de kramp ontspannen waaraan je lichaam en geest in de loop van je leven gewend zijn geraakt. Tijdens een sessie is de uitnodiging om bij die vast gezette energie aanwezig te zijn, nieuwsgierig en open. Door dit bewust te voelen en door aanraking kan de energie vrij gaan stromen. In de sessies die Amrita geeft ligt de nadruk op thuis komen in jezelf, in je lijf, in jouw essentie. Tarieven Een massage sessie met rebalancing technieken kost 65 euro voor 45 minuten. De kosten voor een rebalancingsessie zijn inkomensgerelateerd, voor een sessie van anderhalf uur zijn de kosten: 85 euro incl. BTW bij een jaarinkomen van 0 tot 25 duizend 100 euro incl. BTW bij een jaarinkomen van 25 tot 40 duizend 115 euro incl. BTW bij een jaarinkomen 40 duizend en meer Bij annulering tot 24 uur worden geen kosten in rekening gebracht. Binnen 24 uur wordt de hele sessie in rekening gebracht. Ben je enthousiast en wil je meerdere sessies afspreken? Je kunt een strippenkaart voor 5 of 10 sessies aanschaffen (respectievelijk 5 en 10% korting). De strippenkaarten zijn overdraagbaar en is een jaar geldig De sessies worden niet vergoed door een verzekeraar. Amrita 0643264919
nl_NLDutch