Marcel Hendriks

Marcel Hendriks

De weg van buiten naar binnen. Mijn  visie op therapie is de weerspiegeling van mijn visie door mijn eigen levenslessen zowel als therapeut en als mens. In eerste instantie heb ik dit vak gekozen omdat het me geweldig leek om mensen beter te maken. Allerlei technieken had ik aangeleerd. Door in mijn eigen leven een paar keer letterlijk en figuurlijk onderuit te gaan leerde ik de andere weg kennen. De weg van binnenuit.  Het is de weg van buiten naar binnen, waarbij we door de verschillende lagen/dimensies heen opnieuw verbinding maken en voelen met ons hart en gevoelens van liefde, mededogen, moed, verontwaardiging, vreugde, vergeving, spijt, enz. Zodra er contact gemaakt kan worden met die diepere laag van het hart, vindt transformatie plaats op weg naar heel wording. Andere woorden die je kunt geven aan de diepere hart laag zijn: kern, natuur, God, Boeddhanatuur, Ziel, wezen.

Iedereen heeft er wel eens mee te maken het gevoel van tekortschieten, niet aan eisen van de wereld om ons heen te kunnen voldoen, problemen met partner, werk of verwarring doordat we het gevoel hebben dat totale plaatje niet meer te kunnen zien. Kortom, erg herkenbaar voor de gemiddelde westerse mens. Geluk zit echter niet in afwezigheid van gezondheid of problemen maar eerder uit verbinding voelen met ..

Het contact met ons eigen innerlijk, met de gevoelens en de emoties, met onze werkelijke wezenlijke behoeftes, gaat vaak verloren in het drukke bestaan. Wij proberen vaak iets te bereiken of om iemand te worden. De aandacht is verplaatst naar de buitenkant. Vanuit deze buitenkant zijn we bezig met onze problemen en met onze projecten, in het nu en in de toekomst.
Met andere woorden: wij zijn uit verbinding met wie we in werkelijkheid zijn. Hierdoor ontstaat vaak een gevoel van alleen en onvervuld zijn, we voelen ons niet meer heel.

Er is moed, bereidheid, doorzettingsvermogen, en trouw aan jezelf nodig om deze ontwikkelingsweg te gaan. Je staat er niet alleen voor: bij deze weg naar binnen ontvang je steun. Steun van het zelfhelend vermogen, van de kracht van het hart. En steun van de therapeut die zonder oordeel, waarnemend vanuit het hart, aanwezig is. Je zelfhelend vermogen is ook actief bij psychologische processen. Er is bij ieder mens een innerlijke drijfkracht die terug wil keren naar de meest oorspronkelijke situatie. Door in therapie via problemen te gaan voelen naar wat er is, reageert het zelfhelend vermogen meteen. Het hart helpt het helingsproces van binnenuit op gang te brengen. Het hart wil gevoeld en gezien worden in wat er werkelijk is, om via het voelen en het ervaren o.a. pijn en verdriet te kunnen loslaten. Het loslaten maakt een directe, oorspronkelijke verbinding met het hart mogelijk. Dit wordt ervaren als rust, gezondheid, vrede en liefde.

Therapievormen

In eerste instantie houd ik me tijdens de sessie niet bezig met het oplossen van het probleem. We gaan ook niet sleutelen aan gedrag. Via de verbinding “Ik Ben” opent zich een veld van liefde. Dit veld ondersteunt je zelfhelend vermogen en wil altijd naar een hogere orde en harmonie helpen transformeren. Dit kan door beelden, door inzichten, of door emoties die loslaten. Energie cystes van oude trauma’s loslaten. Mijn aanwezig zijn heb ik de afgelopen 30 jaar mogen trainen en ik durf daar op te vertrouwen. Dit verankerd aanwezig blijven is mijn passie en uitdaging in mijn leven als mens en therapeut. In deze atmosfeer wordt geheeld en ontstaat er een ruimere jas voor een nieuwere jij. Meer ruimte voor de liefde die wij zijn.

Mijn werk is lichaams- en ervaringsgericht. Ik werk vanuit aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en met mededogen, respect en liefde voor degene met wie Ik Ben. Daardoor ontstaat een klimaat waarin therapie niet alleen een technische aangelegenheid is, maar een meer omvattende, diepe, vervullende ervaring.
Op deze manier werkend is het mogelijk de weg naar binnen af te leggen en vervolgens wezenlijk veranderd naar buiten te gaan, de wereld weer in.

Craniosacraal Therapie                   1 uur 100,- incl. BTW
Visceral Therapie                              1 uur 100.- incl. BTW
Craniosacraal Counselling             1 uur 100,- incl. BTW


Telefoon:

+31-6-551 00 696

Email:

nl_NLDutch