maaike de waard

Maaike de Waard

Ontspanningsmassage

In de aanraking schuilt de kracht. Aanraken is van levensbelang. Aanraken met aandacht is voor mij erg belangrijk, zowel in mijn werk als in mijn leven. Wat mij opvalt is dat best veel mensen verleerd zijn om te voelen. Met voelen bedoel ik het waarnemen van pijn, spanning of andere sensaties in hun lichaam. Elke lichaam vertelt echter zijn eigen verhaal -zij het zonder woorden- want een lichaam liegt nooit. Als je je niet bewust bent van de signalen die zich manifesteren in je lichaam mis je de waarschuwingen van jouw lichaam en kunnen klachten ontstaan.
Ik breng je tijdens de massage op een liefdevolle manier d.m.v. langzame, diepe strijkingen weer in contact met je lijf. En als je al goed contact hebt met je lijf kan je gewoon extra genieten van een fijne aanraking!
Onlangs zei een Syrische vluchteling tegen mij ‘Met jouw handen laat je het licht weer schijnen in mijn paleis’. Haar ‘paleis’ was donker. Ik vind dat een fantastische metafoor!

Ontspanningsmassage

45 min € 55,50
60 min € 67,50
Nb: in mijn praktijk hanteer ik andere tarieven.

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een korte benaming voor een coherent hartritmepatroon. Coherent wil zeggen, samenhangend en in harmonie met andere ritmes en processen in je lichaam zoals ademhaling, hartslag, hersengolven, spijsvertering, bloeddruk, hormoonstelsel etc. Het is een wetenschappelijke methode om stress, fysieke klachten, angst en depressie te verminderen. Een coherent hart is de basis voor een gezond en veerkrachtig leven omdat het alle andere systemen in je lichaam, waaronder je zenuwstelsel en je hormonale systeem, positief beïnvloed. Het mooie is dat je je hartritmepatroon via je autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden met behulp van je ademhaling en het oproepen van prettige emoties. Het klinkt simpel en dat is het ook, al vergt het net als het trainen van bijvoorbeeld je biceps oefening. Ik bied hartcoherentie in de vorm van het programma ‘Werken aan Veerkracht’ aan. Meer informatie hierover vind je op mijn website.

Fascia Fit – Mind Your Fascia

Fascie is een soortbindweefsel en vormt één groot driedimensionaal netwerk dat alle structuren van boven tot onder in je lichaam met elkaar verbindt als een zacht skelet.
Je realiseert je waarschijnlijk niet hoe je hele lichaam betrokken is bij elke beweging die je maakt. Je fascie speelt een cruciale rol in je vermogen tot bewegen en/of stilzitten. Elke minuut van de dag helpt je fascie je lichaam om die taak uit te voeren die jij ervan verlangt.
Fasciale spanning wordt beïnvloed door het autonome zenuwstelsel. Innerlijke rust vermindert fasciale (lichaams)spanning, maar stress kan de spanning weer verhogen. Ook traumatische ervaringen kunnen zich opslaan in de fascie. We kunnen dus gerust stellen dat fascie de verbinding vormt tussen lichaam en psyche.
Fasciale verklevingen en te weinig fasciale beweging zijn een mogelijke oorzaak voor de daling van onze coördinatieve vaardigheden en kunnen een scala aan klachten veroorzaken. Je hebt er dus alle belang bij om je fascie soepel en gehydrateerd te houden. Ik leer je op een leuke, speelse manier met behulp van verschillende materialen zoals foamrollers en balletjes, je fascie soepel te houden. Na een sessie voelt het alsof je een ruimer jasje aan hebt. Het fijne van deze therapievorm is dat je dit gewoon thuis kan doen! Zo werk je zelf actief mee aan het verbeteren van je klachten.

Fascia Fit – Mind Your Fascia

30 minuten € 50,00
45 minuten € 70,00
60 minuten € 90,00
Nb: in mijn praktijk hanteer ik andere tarieven.


nl_NLDutch