Who are we

Who are we

Who are we

Our Mission

Every person is unique and every person has their own unique Well Being Formula hidden within themselves. 
We are a place for personal transformation, where your development towards becoming whole is facilitated at all levels through interaction with all who work here, and the dedication of our professionals.

Our Vision

The Well Being Center focuses on the wholeness of Man, through increasing body awareness, emotional awareness and self-awareness. 

Our starting point is to collaborate with regular healthcare within a mutual reinforcement plan. The basis of this plan is Holistic, since feeling well and Wellbeing often go hand in hand.

Who are we

We are like-minded people with a great initiative who have found each other in a common goal, realizing this Well Being Center.

Ons team bestaat uit meerdere personen en een aantal vaste vrijwilligers. Samen met de bij ons aangesloten therapeuten, behandelaars en workshopgevers geven wij het Centrum vorm.

Who are we

We are like-minded people with a great initiative who have found each other in a common goal, realizing this Well Being Center.

Our team now consists of 11 people along with a number of permanent volunteers. We are shaping Ohana together with our affiliated therapists, practitioners and workshop providers.

Annette de Jong

Annette is mede eigenaar en manager van Ohana.  Ze woont in een gedeelte van het Centrum samen met drie van onze teamleden, in een kleine Community.

Daarnaast geeft ze Well-being sessies als energetisch therapeut en Life coach. 

Annette heeft een loopbaan als verpleegkundige en verpleegkundig manager aangevuld met verdieping in Psychologie, natuurgeneeskunde, energetische healing en life coaching. Ze gebruikt haar intuïtie, zakelijk inzicht en organisatie talent om Ohana een gezonde organisatie te kunnen laten zijn.

In her life, Annette has actively explored the deeper reasons for existence, and the key to well-being. She does not adhere to any particular doctrine, cult or belief.
She considers it a basic right that all have access to a diversity of health guidance and freedom of choice on their wellbeing journey. Annette has an adult daughter Eva, who is still studying, who has made a great contribution to building Ohana.

Annette de Jong

Annette de Jong is the initiator and co-owner. She is an energetic therapist, Life coach and workshop facilitator.

Annette is helder waarnemend en een heeft een loopbaan als verpleegkundige en verpleegkundig manager afgewisseld met verdieping in Psychologie, natuurgeneeskunde, energetische healing en life coaching. Ze gebruikt haar intuïtie, zakelijk inzicht en organisatie talent om Ohana een gezonde organisatie te kunnen laten zijn.

Annette is in haar leven actief op onderzoek uitgegaan naar de diepere redenen van het bestaan, en naar de sleutel van Well Being. Ze hangt niet een bepaalde leer, cult of overtuiging aan, maar is open minded en open voelend.
Ze vindt het recht op gevarieerde gezondheidsbegeleiding en keuzevrijheid voor een ieder een basisrecht. Voor haar is the Well Being of All essentieel. Annette heeft een volwassen, nog studerende dochter Eva die een mooie bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van Ohana.

Merijn Oudheusden

Merijn is mede eigenaar van Ohana. Psycholoog, energetisch therapeut, danstherapeut en workshopgever.

He was trained as a clinical psychologist at the University of Utrecht. He has worked for twenty years at the crossroads of Body, Mind & Soul integration. In his work as a dance facilitator he has been able to explore the holistic aspect of Humanity. He has observed the positive effects that the practice of Dance has on the general wellbeing of participants in his groups. As director of the Biodanza Teacher Training Course in Utrecht, he has mostly been a process supervisor for people on their path to themselves. Thus, a process coach of participants on a new path of self-development, of letting go of old ideas and patterns and rediscovering inner strength and a new lifestyle.

Merijn is vader van twee kinderen die hij met zijn ex-partner in gezamenlijkheid opvoedt. Hiernaast is hij organisator van Ecstatic Dance Zutphen en Biodanza facilitator.

Aline Ham

Aline is ze energetisch therapeut, mindfulness coach, balans therapeut en psychosomatisch Ergotherapeut.

Aline heeft sinds 1995 in revalidatiecentra gewerkt als psychosomatisch en lichaamsbewust ergotherapeut. Daarnaast is ze ruim 5 jaar geleden, als energetisch therapeut, haar eigen goedlopende praktijk gestart in Den Haag onder de naam Hartlicht. Ze heeft zich gaande weg gespecialiseerd in:  post- Covid behandeling, chronische pijn, whiplash, oncologie, onverklaarbare klachten, burn-out en hoog-gevoeligheid.

Vanuit haar drive mensen de best mogelijk kwaliteit van leven te laten ervaren, is ze gaan zoeken naar diverse therapeutische mogelijkheden. Op die manier kwam ze terecht in de complementaire en energetische geneeskunde., heeft hier verschillende aanvullende opleidingen in gevolgd. Haar therapievorm richt zich op het vergroten van het lichaamsbewustzijn, het emotionele bewustzijn en zelfinzicht zodat je meer in balans je leven weer aan kunt. 

Ze heeft zich bij Ohana aangesloten omdat het haar wens is op een plek te werken met meerdere disciplines vanuit een holistische visie! Waarbij de algemene, complementaire en energetische technieken interdisciplinair gebruikt kunnen worden rondom de cliënt. Het empoweren van de cliënt in het ontdekken van het eigen zelfhelend vermogen staat voorop als basis om te komen tot een betere kwaliteit van leven.

Kortgezegd toewerken naar een staat van Well Being.

Aline is getrouwd met Stefan en heeft twee jongvolwassen kinderen Martijn en Anne-Roos die allebei studeren. Ze is eigenaar van Hartlicht en Docent bij het IPT (psychosomatische therapie opleiding).

Marcel Hendriks

Vanaf juni 2022 geef ik sessies als therapeut bij Ohana.

De weg van buiten naar binnen. Mijn  visie op therapie is de weerspiegeling van mijn visie door mijn eigen levenslessen zowel als therapeut en als mens. In eerste instantie heb ik dit vak gekozen omdat het me geweldig leek om mensen beter te maken. Allerlei technieken had ik aangeleerd. Door in mijn eigen leven een paar keer letterlijk en figuurlijk onderuit te gaan leerde ik de andere weg kennen. De weg van binnenuit.  Het is de weg van buiten naar binnen, waarbij we door de verschillende lagen/dimensies heen opnieuw verbinding maken en voelen met ons hart en gevoelens van liefde, mededogen, moed, verontwaardiging, vreugde, vergeving, spijt, enz. Zodra er contact gemaakt kan worden met die diepere laag van het hart, vindt transformatie plaats op weg naar heel wording. Andere woorden die je kunt geven aan de diepere hart laag zijn: kern, natuur, God, Boeddhanatuur, Ziel, wezen.

Iedereen heeft er wel eens mee te maken het gevoel van tekortschieten, niet aan eisen van de wereld om ons heen te kunnen voldoen, problemen met partner, werk of verwarring doordat we het gevoel hebben dat totale plaatje niet meer te kunnen zien. Kortom, erg herkenbaar voor de gemiddelde westerse mens. Geluk zit echter niet in afwezigheid van gezondheid of problemen maar eerder uit verbinding voelen met ..

Het contact met ons eigen innerlijk, met de gevoelens en de emoties, met onze werkelijke wezenlijke behoeftes, gaat vaak verloren in het drukke bestaan. Wij proberen vaak iets te bereiken of om iemand te worden. De aandacht is verplaatst naar de buitenkant. Vanuit deze buitenkant zijn we bezig met onze problemen en met onze projecten, in het nu en in de toekomst.
Met andere woorden: wij zijn uit verbinding met wie we in werkelijkheid zijn. Hierdoor ontstaat vaak een gevoel van alleen en onvervuld zijn, we voelen ons niet meer heel.

Er is moed, bereidheid, doorzettingsvermogen, en trouw aan jezelf nodig om deze ontwikkelingsweg te gaan. Je staat er niet alleen voor: bij deze weg naar binnen ontvang je steun. Steun van het zelfhelend vermogen, van de kracht van het hart. En steun van de therapeut die zonder oordeel, waarnemend vanuit het hart, aanwezig is. Je zelfhelend vermogen is ook actief bij psychologische processen. Er is bij ieder mens een innerlijke drijfkracht die terug wil keren naar de meest oorspronkelijke situatie. Door in therapie via problemen te gaan voelen naar wat er is, reageert het zelfhelend vermogen meteen. Het hart helpt het helingsproces van binnenuit op gang te brengen. Het hart wil gevoeld en gezien worden in wat er werkelijk is, om via het voelen en het ervaren o.a. pijn en verdriet te kunnen loslaten. Het loslaten maakt een directe, oorspronkelijke verbinding met het hart mogelijk. Dit wordt ervaren als rust, gezondheid, vrede en liefde.

Therapievormen

In eerste instantie houd ik me tijdens de sessie niet bezig met het oplossen van het probleem. We gaan ook niet sleutelen aan gedrag. Via de verbinding “Ik Ben” opent zich een veld van liefde. Dit veld ondersteunt je zelfhelend vermogen en wil altijd naar een hogere orde en harmonie helpen transformeren. Dit kan door beelden, door inzichten, of door emoties die loslaten. Energie cystes van oude trauma’s loslaten. Mijn aanwezig zijn heb ik de afgelopen 30 jaar mogen trainen en ik durf daar op te vertrouwen. Dit verankerd aanwezig blijven is mijn passie en uitdaging in mijn leven als mens en therapeut. In deze atmosfeer wordt geheeld en ontstaat er een ruimere jas voor een nieuwere jij. Meer ruimte voor de liefde die wij zijn.

Mijn werk is lichaams- en ervaringsgericht. Ik werk vanuit aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en met mededogen, respect en liefde voor degene met wie Ik Ben. Daardoor ontstaat een klimaat waarin therapie niet alleen een technische aangelegenheid is, maar een meer omvattende, diepe, vervullende ervaring.
Op deze manier werkend is het mogelijk de weg naar binnen af te leggen en vervolgens wezenlijk veranderd naar buiten te gaan, de wereld weer in.

Craniosacraal Therapie                   – 1 uur- 100,- incl. BTW
Visceral Therapie                              – 1 uur- 100.- incl. BTW
Craniosacraal Counselling              – 1 uur- 100,- incl. BTW

Voor een afspraak bel : +31655100696

Voor meer informatie check mijn website www.releaseandunwinding.nl 

Lilian Hendriks

Vanaf juni 2022 geef ik als therapeut massages en sessies bij Ohana.

Als jong kind was ik geïnteresseerd in existentiële levensvragen en filosofie. Hoe bewust te-zijn, was mijn grote levensvraag. De rode draad door mijn leven is kennis van bewustzijn en het fysieke lichaam. Ik heb naast mijn reguliere scholing (Hoger beroeps onderwijs verpleegkunde en fysiotherapie en transpersoonlijke psychologie) altijd scholing gevolgd in de oosterse tradities. Tijdens mijn leven heb ik bewustzijnsverruimende ervaringen gehad die direct voorveranderingen zorgden in het fysieke lichaam. Er vond een integratie plaats. Eenheidsbewustzijn is steeds  meer mijn zijnswijze. In deze tijd van integratie kunnen mensen soms periodes doormaken waar fysieke klachten en gevoel van af gescheidenheid en angst duidelijk voelbaar zijn. Ik wil graag bijdragen aan een bewustwording van jezelf. Ik heb het vermogen liefdevol aandachtig aanwezig te zijn. Ik kan afstemmen, spiegelen,  luisteren op  jou op in de ontmoeting. In ons lichaam komt die nieuwe zijnswijze tot leven. Een steeds veranderende zijnswijze, die jou als mens steeds meer in staat stelt om in je  kracht en liefde en in bezit van je vrije wil, jouw echte potentieel als mens te kunnen aanboren.

Therapievormen

Zijnsgerichte therapie, coaching en lichaamswerk.
Tijdens de behandelingssessie neem je de tijd om dieper te kijken en te voelen.
Hoe het met je gaat, wat je nodig hebt hoe je vrede en vervulling kunt vinden in jezelf. Je relatie, sexualiteit, ouderschap, werk en spiritualiteit. Je onderzoekt als een neutraal voelende waarnemer je ontdekt waar je jezelf beperkt.

Door dit proces ontstaat er meer wezelijke ruimte om aanwezig te zijn. Daar waar jij als licht en liefde voelbaar bent. Hoe het met je gaat, wat je nodig hebt, hoe je vrede en vervulling kunt vinden in jezelf, relatie, werk en het leven dat je leidt.

Laag voor laag onderzoek je je gevoelens, je lichaamservaring en gedachtenpatronen.
Hierbij leer je om te gaan met mogelijke emoties, lastige situaties of een druk kritisch hoofd. Verscholen onder deze lagen ligt je essentie. Daar waar licht, liefde en stilte voelbaar worden. Daar waar je heel bent,  een met al wat is.

Transpersoonlijk Counselen 100,–p uur incl. btw

Craniosacraal therapie 100,–p uur incl. btw

Massage & Essential Healing 75,–  p uur incl. btw

Voor een afspraak bel: +31653584680

Wil je meer informatie check mijn website www.releaseandunwinding.nl

en_USEnglish