Ellen Koot

Ellen Koot

Klanksessies, klank massages en Kajut YOGA

Klanksessies: de helende klanken van de klankschalen zorgen voor een diepe ontspanning. Laat alles even los en laat je meevoeren met de harmonische klank en trilling van de schalen. Lichaam en geest krijgen de kans om diep te ontspannen en zo kom je meer in contact met de heelheid in jezelf.

Klankmassage: dit is een zeer werkzame ontspanningsmethode en is goed inzetbaar bij stressbeheersing. Door de diepe ontspanning ben je in staat spierspanningen, energieblokkades, stress en problemen los te laten. Je lichaam komt weer in harmonie, je wordt als het ware weer in balans gebracht, tijdens deze klankmassage volgt Ellen de Peter Hess methode.

Bij een klankmassage worden therapeutische schalen om en op het geklede lichaam geplaatst en zacht aangeslagen. Wanneer je een klankschaal aanslaat ontstaat er een trilling. Omdat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat en water een medium is dat heel gemakkelijk in trilling kan worden gebracht, verplaatsen deze krachtige trillingen zich snel en gemakkelijk door ons lichaam.
Een heel fijne innerlijke massage van alle cellen is het gevolg.

Het menselijke lichaam is een levend geheel van trillingen en golfbewegingen. Een gezond orgaan is “goed afgestemd”. Dat wil zeggen: het trilt zuiver in zijn eigen frequentie.
Bij een ziek orgaan is deze eigen frequentie verstoord. Een klankschaal roept een herinnering aan de oorspronkelijke harmonische frequentie op en stimuleert het lichaam om, eerst meetrillend in de frequenties van de schaal en daarna ook zelfstandig, de eigen harmonische frequenties terug te vinden.
Aangespoord en meegenomen door de krachtige trillingen van de klankschaal, krijgt het lichaam de mogelijkheid om zich weer in te schakelen op zijn eigen, onverstoorde, trillingsgetallen.

Ellen was jaren lang betrokken bij Madat Fairtreasures, een organisatie die fairtrade producten uit o.a. Nepal importeert. Deze organisatie onderhoudt nauwe contacten met lokale producenten van o.a. klankschalen. Zo ontdekte ik de geweldige effecten van de schalen en laten deze “klanktreats” mij niet meer los. Mijn achtergrond als musicus maakt dat ik op unieke, melodieuze wijze met de klakschalen werk.

Ellen geeft  bij Ohna1x per maand  op de woensdagavond helende klanksessies. Zie voor data onze AGENDA. Deze sessies geeft Ellen op donatiebasis en in een kleine setting van maximaal 15 personen. Meld je daarom snel aan en ervaar zelf wat het met je doet.

Ook biedt Ellen Klanksessies op maat tijdens retraites of trainingen

Kajut Yoga bij Ohana

We kennen ze allemaal, pijntjes, stijfheid of chronische klachten. Deze leiden
tot compenserende lichaamshoudingen waardoor onze bewegingsvrijheid kan worden belemmerd.

De yoga zoals Ellen die geeft is gebaseerd op de Kaiut-methode, het maakt je bewust van belemmeringen en brengt stap voor stap je lichaam weer terug in haar natuurlijke staat. Deze vorm is specifiek ontworpen om je lichaamsbewustzijn te verdiepen en je eigen zelfhelend vermogen te ondersteunen en te versterken.

De houdingen zijn eenvoudig en de bewegingen  subtiel. Deze yoga maakt op intelligente wijze gebruik van de zwaartekracht. Veel houdingen worden liggend en zittend uitgevoerd. Zo ervaart het lichaam het als veilig en zal het zich meer kunnen gaan ontspannen. Ellen zet de klanken van haar klankschalen, met hun helende trillingen in, om het proces te ondersteunen.

Deze vorm is voor oud en jong een veilige en effectieve manier om het lichaam gezond te houden.

De lessen bij Ohana zijn:

  • Op dinsdagavond 20:00 tot 21.15 uur
  • Op donderdagochtend 9:00  tot 10.15 uur

De lessen worden op donatiebasis gegeven zodat ieder naar draagkracht geven kan.

Doneren mag ook in Florijnen. Een proefles is mogelijk.

en_USEnglish