Alice de Jong

Alice de Jong

Osteopaat (i.o) Cranio sacraal en fysiotherapeut & community member van Ohana

Het lichaam is zo ontworpen dat het zichzelf in balans kan houden, zichzelf kan reguleren. Waardoor alle processen in het lichaam, om het optimaal vitaal te houden, perfect functioneren.

Als het lichaam fysiek, emotioneel of door omgevingsfactoren uit balans is en niet meer kan compenseren, uit zich dit vroeg of laat in klachten.

Als therapeut of (para)medici is het van belang om verder te kijken dan waar de klachten tot uiting komen. Als in een therapie niet alleen lokaal maar ook globaal naar de mens wordt gekeken. Een holistische benadering met lichaam en geest connectie.

De therapeut

Mijn manier van behandelen is ontstaan in de loop van de jaren en is gebaseerd op de verschillende cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. Sinds 2010 ben ik fysiotherapie, sinds 2018 cranio sacraal therapeut en vanaf 2017 ben ik in opleiding tot osteopaat bij het Sutherland college te Amsterdam. 

De  behandelingen met de methodes en technieken zijn altijd toegespitst op wat het beste past bij jou, je klachten en herstelfase op dit moment.  Zo is elke behandeling weer net anders en persoonlijk.

Diepere inzicht in de klacht en wat jouw lichaam je wil vertellen is zeer waardevol voor het herstel. Klachten zijn symptomen en staan nooit los van de rest van het lichaam en de geest.

Therapievorm

De combinatie van reguliere fysiotherapie, cranio sacraal therapie en osteopathie (i.o) geeft mij de kans om het lichaam vanuit zijn totaliteit te onderzoeken en behandelen. 

De behandeling is meestal een mix van alle technieken maar er kan ook specifiek gekozen worden voor bijvoorbeeld cranio sacraal therapie of osteopathie.

Tijdens het eerste consult wordt altijd een vraaggesprek en onderzoek gedaan zodat de juiste ingang en therapievorm wordt gekozen. 

Tarieven en vergoeding

Algemene eerste consult                                  90 euro
Osteopathische technieken                              90 euro
(Cranio fysio combi behandeling)
Cranio sacraal therapie                                       92 euro
Cranio sacraal therapie                                       90 euro

Beide therapieën worden (grotendeels) vergoed door de verzekeraar. Dit kan vanuit fysiotherapie en/of alternatieve geneeswijzen.

Kijk voor meer informatie hierover op www.alicedejong.com. Wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met Alice via info@alicedejong.com of via 06-20277515.

nl_NLDutch