Agenda

Ohana Well Being Center

Ohana Well Being Center

Neurgraphica workshop


15 juni 2023

Neurgraphica© en Neurographica-Art
Neurographica© is een tekenproces dat je gemoedstoestand transformeert. Het is een techniek die tot doel heeft je innerlijke toestand te verbeteren door enkele eenvoudige, leuke regels voor het tekenen. De effectiviteit van deze techniek hangt niet af van de kwaliteit van de lijnen of de schoonheid van de uitvoering, maar van de tevredenheid over de voltooide tekening en de interne processen tijdens het tekenen. De tekening is slechts een weerspiegeling van jezelf die je nieuwe facetten van jezelf laat zien. Het werkt in je binnenste, niet op papier.

Neurographica is gecreëerd door de Russische psycholoog Pavel Piskarev, die deze methode in 2014 heeft ontworpen. Hij heeft een Instituut voor Creativiteitspsychologie opgericht dat officiële instructeurs en coaches in Neurographica certificeert. Neurographica art is een vrije vorm hiervan.

Een principe in Neurographica: Het probleem is geboren uit het denken, het is een creatie van de mind.
We moeten verder reiken dan het denken en de bewuste mind, om een oplossing te vinden.
“Neurographica is een manier om over het belangrijke te praten, niet door woorden te gebruiken, maar door te tekenen, te creëren, de realiteit te beleven, die we op een stuk papier creëren”, zegt Pavel Piskarev. “In die zin houden problemen op te bestaan, omdat de mind, het scheidende denken, in dit proces afwezig is.”

Neuro: Een cel, die een boodschap zendt tussen de hersenen en lichaamsdelen.
Graphic: Het artistieke gebruik van beelden, woorden, vormen, enz.
Art: Creatie van iets moois of betekenisvols.

De informatie van de verschillende neuroverbindingen (de synapsen) in onze hersenen bepalen onze vaardigheden in ons leven. Ook de vaardigheid om ons aan te passen aan onze omgeving.
Deze neuroconnecties zijn de essentie van ons denken, van onze reactie op de omgeving en ons gedrag.
Ons onderbewustzijn is een schatplaats van verborgen informatie. Van hieruit worden de nieuwe neuro verbindingen geactiveerd. Met het tekenen geef je informatie met je bewuste denken en het onderbewuste geeft je tijdens het tekenen nieuwe inzichten.

 

Gambheera van der Post, gecertificeerd specialist in Neurographica©

Workshops: zondagmiddag 4 en 11 juni en zaterdagmiddag 24 juni op de Beethovenstraat 332
Donderdagmiddag 15 juni in Ohana in Brummen van half 2 tot 4 uur

Op basis van donatie, ook florijnen.

Opgeven: gambheera@protonmail.com, 06-29365713

Ohana Well Being Center
Zutphensestraat 177 G
Brummen, 6971JR
Netherlands
0643966830

Volledige kalender bekijken

nl_NLDutch